تاثیر شیر و مشتقات آن که لبنیات گفته می‌شود، بر روی تناسب اندام و بدن بر کسی پوشیده نیست. شیر مصرفی انسان، از مهم‌ترین فرآورده‌های حیواناتِ نوشخوارکننده، مانند گاو، گوسفند، بز و شتر است. لبنیات از منابع با کیفیت و غنی پروتئین (هشتاد درصد پروتئین کازئین و بیست درصد پروتئین وی)، انواع مواد معدنی مانند کلیسم و فسفر، ویتامین ب، ویتامین‌ دی، اسید های چرب اشباع و غیر اشباع و… به حساب می‌آید.

بنابراین ارزش غذایی آن بسیار بالاست. ارزش غذایی لبنیات بسیار بالا میباشد. بعضی‌ها به چاقی با لبنیات اعتقاد دارند و بعضی خیر اما چیزی که واضح است،‌ مصرف صحیح این مواد غذایی بر روی سلامت و تناسب اندام،‌ تاثیر میگذارد. چربی مورد نیاز ساخت لبنیات از دیواره‌ی شکمبه جذب می‌شود.

در این مطلب میخواهیم تاثیر لبنیات بر چاقی وتناسب اندام را بررسی کنیم.

تاثیر لبنیات بر روی بدن چگونه است؟

عکس ۱ تاثیر لبنیات بر روی چاقی

بسیاری از افراد فکر میکنند که لبنیات باعث چاقی می‌شود اما خیر این یک طرز تفکر اشتباه است. لبنیات اگر به اندازه و در وقت مناسب مصرف شوند حتی باعث لاغری و چربی‌سوزی می‌شوند. مصرف به اندازه و به موقع لبنیات احساس سیری را افزایش می‌دهد همچنین پروتئین کازئین آن از انواع پروتئین دیر هضم بوده و برای مدت نسبتا طولانی(حدود ۶ تا ۷ ساعت) اسیدهای آمینه را در اختیار بدن قرار می‌دهد.

شیر و مشتقات آن از منابع غنی و با کیفیت بی‌سی‌ای‌ای به حساب می‌آیند که بسیار مفید در عضله‌سازی است و یکی از انواعی چربی‌های لبنیات اسید لینولییک کونژوگه که به اختصار CLA نامیده می‌شود است.

مقدار مناسب این اسید چرب باعث افزایش فعالیت سلولی می‌شود و اگر همراه با فعالیت بدنی مانند ورزش باشد به لاغری کمک می‌کند. همچنین به دلیل ماهیت چربی خود و تولید انرژی بیشتر نسبت به کربوهیدرات‌ها باعث سیری طولانی مدت می‌شود. (در واقع پروتئین و چربی شیر موجب احساس سیری طولانی مدت‌تری میشوند.)

از این مطلب نتیجه میگیریم که مواد غذایی که حاوی پروتئین و چربی بیشتر باشند. نسبت به مواد غذایی که حاوی کربوهیدرات بیشتر باشند در رژیم لاغری تاثیر بیشتری دارند.

اما مصرف بی رویه و غیر صحیح تمام این‌ها حتی پروتئین که ارزش غذایی بالایی دارد موجب چاقی با لبنیات می‌شود.

عکس ۲ تاثیر لبنیات بر روی چاقی

چرا استفاده از لبنیات پرچرب نسبت به کم‌چرب بهتر است؟

برخی منابع ذکر نموده‌اند که لبنیات پرچرب به همراه پروتئین به دلیل تولید انرژی بیشتر احساس سیری طولانی مدت‎تری را ایجاد کرده و بنابراین در لاغری و جلوگیری از چاقی تاثیرگذارتر است. هم‌چنین به دلیل طعم مطبوع‌تر و خوشمزه‌تر، خوراک آن نیز، بالاتر می‌رود. اما به دلیل وجود چربی‌های اشباع در لبنیات، به هیچ ‌عنوان نباید در مصرف آن زیاده‌روی شود.

در پایان باز هم تاکید بر این داریم که درست است که لبنیات از منابع با کیفیت پروتئین و سایر ریز مغذی‌ها میباشد اما هیچ ماده غذایی لزوما چربی‌سوز نیست و به لاغری کمک نمیکند، طرز صحیح و همچنین میزان مناسب مصرف مواد غذایی است که موجب لاغری می‌شود. بهتر است طبق برنامه‌‌ی غذایی صحیح و مناسب بدن خودتان، انواع مواد غذایی از جمله لبنیات را مصرف کنید.

هشدار مصرف

همیشه بهتر است قبل از شروع هر نوع برنامه غذایی جدید، به ویژه اگر شرایط پزشکی خاصی دارید یا داروهایی مصرف می‌کنید، با یک متخصص مشورت کنید.



نوشته‌های مشابه:

BCAA چیست؟

تاثیر اسید لاکتیک در ورزش

بهترین منابع پروتئین‌ گیاهی

جو دوسر در بدنسازی

نقش امگا ۳ در ورزش